EKOLOGISK RAPSOLJA 500ML

Det är med rapsolja som med vin och choklad. Smaken är beroende av klimat, jordmån och inte minst hantverket. Vår rapsolja är gjord på raps från utvalda svenska gårdar.  Här är förutsättningarna riktigt bra och bönderna vet hur man får fram bästa smaken. Givetvis är den ekologisk och de viktiga fettsyrorna behålls tack vara kallpressningen. Använd den till stekning, på en sallad eller tillsammans med en nypa flingsalt och en bit bröd.

EKOLOGISK CITRONOLJA 200ML

Här har du vår ekologiska, kallpressade, svenska rapsolja smaksatt med oljan från pressade ekologiska citronskal.  Den har en riktigt fräsch smak och doft av citron och passar fint som smaksättning.

Ringla över pasta, ugnsbakad spetskål eller potatismos. Använd i marinaden till kyckling, fisk eller grönsaker. Som dressing på en fräsch sallad eller som smaksättare i en gryta.

EKOLOGISK SVARTPEPPAROLJA 200ML

Vi upptäkte att svartpeppar tillsammans med vår ekologiska rapsolja var precis det vi hade saknat. Att kunna toppa en anrättning med denna olja får den att lyfta på ett magiskt sätt. På något vis blir resultatet fylligare men utan att vara för starkt.

Som sagt - magiskt!

 

Smaksätt eller ringla över vilken husmanskost som helst. Perfekt i pepparsåsen, till det grillade eller till de varma smörgåsarna.   

EKOLOGISK LAMPUNG SVARTPEPPAR 30G

Lampung, på södra Sumatra i Indonesien, är känd för sin peppar. Denna skördas från små plantager direkt efter mognad och får då en djup arom, 

intensiv värme och kaxig hetta som lyfter din matlagning till nästa nivå! En delikat svartpeppar till din kvarn!

EKOLOGISK SVARTPEPPAR 30G

På medeltiden var peppar mer värdefullt än guld och kunde till och med användas som betalningsmedel. Idag är den en av våra ”svenskaste” kryddor och en nödvändighet i våra kök. Låt den få vara ekologisk och färskmalen.  

BARBEQUE RUB EKOLOGISK 80G

Kryddblandningen som smakar sensommarkväll. Använd som rub till grönsakerna, kycklingen eller köttet. Blanda den i creme fraiche till en god kall sås eller strössla den på dina nyfriterade potatischips.

HIMALAYASALT ORAFFINERAT 180G

Ett vackert persikofärgat och obehandlat salt, rikt på mineraler som vi behöver. Brutit ur uråldriga saltdepåer i Pakistan. En av fördelarna med att använda oraffinerat salt, förutom att du får i dig viktiga mineraler och spårämnen, är att det krävs mindre salt i maten för att ge mycket smak. En annan är att det är oerhört vackert.

FLINGSALT GOURMET 100G

För den medvetne kocken som inte bara vill åstadkomma ett smakfullt resultat, utan även vill få med nyttiga mineraler i sin saltning. Ett vackert salt som påminner om snökristaller i sitt utseende och som 

fungerar fint såväl i matlagningen eller som ett bordsalt. Varför inte toppa din kolasås med detta ljuvliga salt?

HICKORYSALT 35G

Ett exklusivt flingsalt med smak och doft av rökt 

hickoryträ. Detta gyllene dekorativa bbq-salt passar fint i din matlagning likväl som rub innan grill.  Testa det även som saltkant på din whiskeydrink. 

RBARBER TONIC SYRUP 500 ML 

I din hand håller du en tonic syrup som vi är väldigt stolta över! Anders ”The Beverage Master” på Sandberg Drinks Lab har kokat ihop den. Med kärlek. Och med endast naturliga ingredienser givetvis. Vi pratar frisk rabarber som ackompanjeras av kaxig kokos och kinabarkens beska. Drick den naturell eller med en skvätt av din favoritgin.