Sedan några år tillbaka har vi låtit vår passion styra vår framtid. När vi träffades hade vi intresset för matlagning gemensamt och som par har vi tillbringat många kvällar i köket, med nya experiment av smaker.

Vi startade köksvarumärket Tranquilo Kitchen, för att ge oss nordbor större möjligheter att samlas kring middagen- både inne och ute, precis som vid medelhavet. 

 

Vår passion för mat har funnits sedan barnsben. Vi har stått vid sidan av våra mammor och rört i grytorna och på så sätt fått med oss den svenska husmanskosten från grunden.

Våra resor runt om i världen har gett oss mycket inspiration och för en tid sedan startade vi även Lokalen i Alingsås -en köksbutik som utvecklats till en deli. Där har vi sökt, smakat och valt ut ett sortiment vi är stolta över. Ganska snabbt kände vi dock att det saknades något.

Det saknades ett genuint svenskt varumärke som inte kompromissade med kvalitet, smak eller hållbarhet.

Det blev naturligt för oss att skapa Lokalens som en hyllning till den svenska goda maten. Med klassiska smaker från vårt svenska kök, lokalt producerat så ofta som möjligt, erbjuder Lokalens matprodukter av högsta kvalitet. 

Smaklig spis! Henrik & Jennie